Sterilizarea – ce se întâmplă după?

Sterilizarea este o procedură simplă, dar importantă pentru animalele de companie și nu numai. După sterilizare, corpul animalului va suferi schimbări, iar pentru a acomoda acele schimbări într-un mod cât mai sănătos trebuie să luăm în calcul dieta animalului de companie.

Părelile în legătură cu dieta ideală pentru animale sunt extrem de diverse și împărțite, însă există anumite aspecte de luat în considerare, indiferent de opinia noastră legată de alimentație. După sterilizare, animalul de companie ar putea deveni mai sedentar, așadar, crescând riscul de obezitate. Este indicat ca hrana animalului să fie dozată în funcție de greutatea și nivelul de activitate aș acestora. Se recomandă hrana special concepută pentru animalele sterilizate, care ajută la controlul greutății și la protejarea aparatului urinar, care devine mai sensibil după sterilizare. 

Există și alternative mai naturale pentru cei care preferă să evite hrana uscată, comercială: dieta de tip BARF, hrană biologică crudă adecvată pentru câini și pisici, care sunt, în ultimă instanță, animale carnivore.  Alimentația de tip BARF include carne crudă cu oase, fructe și legume (morcovi, pepene, mere tocate mărunt). Se recomandă evitarea cărnii de porc și mistreț. Se poate diversifica cu suplimente precum uleiul de somon.

Pentru cele mai bune rezultate, discutați regimul alimentar al animalelor sterilizate cu veterinarul dumneavoastră. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *