Înainte și după operația de sterilizare a pisicii

Nu este un secret faptul că operația de sterilizare pentru femele este destul de invazivă. Ovarihisterectomia presupune înlăturarea ovarelor pisicii cu scopul de a înceta funcțiile reproductive ale acesteia. Operația este de o relativ scurtă durată, și este o intervenție chirurgicală comună.  Mai jos, vă vom arăta la ce ar trebui să fiți atenți înainte și după operația de sterilizare a pisicii.

Înainte de operație:

Nu oferiți apă și mai ales hrană înainte de intervenția de sterilizare. Pisica va da afară mâncarea din cauza anestezicului, lucru care va fi neplăcut pentru ea. Unii medici administrează fluide pe parcursul intervenției chirurgicale, astfel pisica va fi hidratată. 

După operație:

Puneți pisica într-o cușcă, într-un loc cald și liniștit. Puteți așeza o sticlă cu apă caldă, înfășurată într-un prosop lângă pisică pentru a o ajuta să se încălzească. Este indicat să așezați covoare absorbante sau prosoape sub pisică, deoarece există șansa ca aceasta să urineze după operație. După operație, pe măsură ce își revine pisica, veți observa probleme de coordonare și echilibru. Este important să limitați libertatea de mișcare a pisicii până când efectele anestezicului dispar complet, pentru a preveni accidentele. 

Observați incizia pisicii. 

Este normal ca incizia să fie ușor umflată după operație, deoarece medicii folosesc fire resorbabile pentru a sutura musculatura. Dacă inflamația persistă, iar incizia arată roșie și apar secreții, duceți pisica de urgență la veterinar. Unii medici folosesc fire resorbabile și la exterior, iar aceste fire nu trebuie scoase după operație. Altfel, firele se scot la circa 10 zile după intervenție. 

Monitorizați comportamentul pisicii 

Verificați dacă pisica mănâncă suficient, și nivelul de activitate a acesteia. După operație, pisica va avea nevoie de timp ca să își reia rutina zilnică. Dacă pisica refuză să mănânce, este apatică, nu bea apă și nu își curăță blana, trebuie să o duceți la veterinar.

De regulă, doctorul veterinar va oferi indicații cu privire la ce trebuie să faceți pentru a ajuta pisica să se simtă cât mai confortabil după intervenție. precum și anumite precauții care trebuie luate. Nu ezitați să puneți întrebări înainte și după operație. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *